Cabrio dak kapot

cabrio dakIs het dak van je cabrio kapot? Dan is de vraag ga je het dak repareren, vervangen of de cabrio verkopen.

Wat kost een cabrio dak vervangen

Als het dak van je cabrio kapot is dan heb je een probleem. Een kapot dak kan voor vervelende problemen zorgen zoals lekkage en wateroverlast. Dit moet echt opgelost worden voordat je serieuze problemen aan de binnenkant van de auto gaat krijgen zoals schimmel en verweerde plekken.

Een cabrio dak vervangen zou een oplossing kunnen zijn. Het merk, type en leeftijd van de cabrio spelen een rol in de prijs. Daarnaast zou je er voor kunnen kiezen om het dak zelf te vervangen maar veel mensen laten dit over aan de professional. Een cabrio dak is immers een prijzig onderdeel waarbij je ook wilt dat het goed gebeurt.

  • Een cabrio dak vervangen kost zo tussen de 600 en 1200 euro.
  • Het cabrio dak van een VW Golf 1 kost +/- 600 euro inclusief montage.
  • Cabrio dak van een VW Golf 3 kost +/- 800 euro inclusief montage.
  • Een cabrio dak van een BMW Z3 kost ongeveer 750 euro inclusief montage.
  • Het vervangen van een cabrio dak bij een Audi TT kost rond de 800 euro inclusief montage.
  • Bij een mini kost een cabrio dak rond de 900 euro inclusief montage. Na bouwjaar 2008 ligt het een fractie hoger.

Een cabrio dak laten repareren

scheur cabrio dakAls het dak van je cabrio kapot is dan kun je hem beter snel laten repareren voordat je ellende krijgt binnenin de auto. Water en vuil komt in de auto terecht waardoor schade kan ontstaan. Sommige mensen plakken ducktape over scheuren heen maar dit is slechts een tijdelijke oplossing en niet mooi om te zien. Vroeg of laat zal het water toch weer binnen komen. Daarnaast laat ducktape lelijke sporen achter welke je bijna niet meer weg krijgt.

Repareren van een cabrio dak

In veel gevallen kan het dak van de cabrio wel gerepareerd worden. Hiervoor zijn bedrijven die hun specialisme ervan gemaakt hebben. Het dak repareren is vakwerk. Hoe meer ervaring een bedrijf daarmee heeft, hoe mooier dat gebeurt.

Het repareren van het dak is niet goedkoop omdat er veel arbeidsuren in gaan zitten. Vaak moet een dak eerst goed gereinigd worden voordat er aan een reparatie begonnen wordt. Vuil en aanslag moet er eerst van af zodat de nieuwe materialen beter hechten en dat er geen kleurverschil is.

De prijzen van de reparatie zijn afhankelijk van schade aan het dak. Daarom is het handig om lang te gaan bij herstelbedrijven voor een prijsopgaaf of om een foto te maken van de schade aan het dak.

Een cabrio dak laten repareren kan je zo 250 à 300 euro kosten.

Cabrio dak onderhouden

onderhoud cabrio dakMet een cabrio dak moet je voorzichtig omgaan. Zo kun je de kap er beter op laten bij lage temperaturen. Laat de kap nooit langer dan 24 uur naar beneden. Het beste is na elke rit weer de kap omhoog te doen. Hiermee voorkom je tevens dat je bekleding vies wordt door de omgeving (vogels).

Ook moet je geen hogedrukreiniger op je dak richten of een carwash nemen. Dit gaat ten koste van je dak.

Reinig dus bij voorkeur je dak met de hand. Vermijd ook het gebruik van agressieve reinigingsmiddelen. Gebruik bij sterke vervuiling een klein beetje groene zeep. Spoel altijd heel goed na om te voorkomen dat zeepresten door de zon in kunnen branden in het dak.

Ook je cabrio dak heeft af en toe onderhoud nodig. Dit doe je door hem goed schoon te houden en hem te impregneren met een onderhoudsspray. Dit werkt vocht en vuil afstotend en het dak wordt minder snel groen. Ook schimmelaangroei wordt hiermee beperkt.

 

Cabrio verkopen

Heb je een cabrio en wil je hem verkopen dan kan dat bij ons binnen 1 dag geregeld worden. Je krijgt de hoogste prijs omdat wij een groot netwerk hebben aan RDW erkende autobedrijven die graag een gratis en vrijblijvend bod op je cabrio willen uitbrengen. Het netwerk bestaat uit autobedrijven, dealers en cabrio-specialisten welke onder andere cabriodaken kunnen herstellen of vervangen. Ook als de cabrio een ander defect heeft kan hij alsnog voor een goede prijs worden verkocht. De erkende bedrijven in ons netwerk kunnen namelijk tegen inkoopsprijs problemen herstellen waardoor ze u meer geld kunnen terug geven voor uw cabrio.

U ontvangt altijd een gratis en vrijblijvend bod. Hierdoor weet je binnen 24 uur waarvoor je de cabrio echt kunt verkopen en loop je geen risico.

kenteken invullen